keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Lauantai 30.3. klo 15-17 aiheena sukupuolen ilmaisun keinot ja apuvälineet

Tämän viikon lauantaina 30.3. klo 15-17 ryhmäillään jälleen. Tällä kertaa aiheena on sukupuolen ilmaisun keinot ja apuvälineet.  
Varaosia, proteeseja ja apuvälineitä yms saa tuoda (ja olla tuomatta) näytille. 
Kannattaa henkisesti etukäteen varautua näkemään edellämainittuja esineitä, mikäli aihe tuntuu herkältä omalla kohdalla.

Muutamia ohjaavia kysymyksiä:
- Muokkaatko tietoisesti käytöstäsi tai olemustasi, jotta sukupuolesi tulkittaisiin oikein? Kuinka pitkälle vaatetuksella ja yleisolemuksella voi vaikuttaa?
- Vaikuttaako "läpimenevyys" sukupuoli-ilmaisuusi ja jos, niin miten? Onko läpimenevyys edes sukupuoli-ilmaisun tavoite?
- Käytätkö jotain apuvälineitä, proteeseja tms. sukupuoli-ilmaisussasi? Miten koet nämä? 
- Voiko hyvä proteesi olla vaihtoehto kirurgialle ja olisiko tarpeellista saada niiden hankkimiseen yhteiskunnalta tukea?
- Onko transihmisen velvollisuus muokata tai murtaa stereotyyppejä? Onko muunsukupuolisille edes olemassa stereotyyppejä?
- Muita mieleentulevia asioita aiheesta ja aihetta sivuavista jutuista.


Lauantaina nähdään, mukavaa pääsiäistä kaikille!

torstai 14. maaliskuuta 2013

Ryhmä lauantaina 16.3. klo 15-17


Seuraava ryhmäkerta on tämän viikon lauantaina 16.3. klo 15-17.
Aiheena silloin on stealth-elämä ja yksityisyys:

- Voitko ilmaista itseäsi luontevasti ja reaktioita pelkäämättä vai pidätkö identiteettisi omana tietonasi?
- Jos olet läpikäynyt prosessin, elätkö stealth-elämää eli täysin identiteettisi mukaisessa sukupuoliroolissa kellekään sukupuolihistoriaasi kertomatta? Jos aiot prosessiin tai prosessi on kesken, aiotko sen jälkeen elää stealthina?
- Miten uudessa sukupuoliroolissa läpimeneminen vaikuttaa haluun ja tarpeeseen kertoa sukupuolihistoriastaan? Kenen kaikkien edes tarvitsee tietää?
- Missä vaiheessa uudelle kumppanille tai ystäville kertominen on ajankohtaista ja onko se täysin välttämätöntä? Miten varmistaa, että nämä ihmiset pitävät asian omana tietonaan?
- Oletko joutunut "outatuksi", eli onko joku ulkopuolinen paljastanut sukupuoli-identiteettisi tai sukupuolihistoriasi muille? Miten tällaisiin tilanteisiin tulisi reagoida ja voiko tätä ennaltaehkäistä?
- Miten sukupuolesta on tullut niin julkista tietoa, että tuntemattomatkin ajattelematta kyselevät asiasta?
- Muita ajatuksia yksityisyydestä, stealth-elämästä ja kaapista ulostulemisesta.

Lauantaina nähdään, tervetuloa!

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Lauantaina 2.3. klo 15-17 ryhmä, aiheena suku, perhe ja perheen perustaminen.


- Oletko kertonut perheellesi/sukulaisillesi identiteetistäsi? Jos olet, miten asiaan suhtauduttiin ja jos et, miksi et?
- Jos olet päättänyt lähteä prosessiin, miten tähän päätökseen suhtauduttiin? Oliko perheenjäseniäsi mukana tutkimusjaksolla?
- Miten nimenmuutokseen ja muihin sosiaalisiin/juridisiin tai hoitojen aiheuttamiin fyysisiin muutoksiin on suhtauduttu?
- Mitkä ovat ajatuksesi perheen perustamisestä, ennen/jälkeen mahdollisten hoitojen tai prosessin aikana? Onko transvanhemmuus tehty kohtuuttoman vaikeaksi?
- Jos sinulla on jo lapsia (biologisena tai sosiaalisena vanhempana), tietävätkö he identiteetistäsi? Miten vanhemman sukupuoli-identiteetti/-ristiriita/sukupuolenkorjausprosessi vaikuttaa perheeseen ja lapsiin?
- Yleisesti: sukulaisista, perheestä tai perheen perustamisesta heränneitä ajatuksia.


Tervetuloa!